Ministri i Shendetesise Italiane Roberto Speranza ka thene se 10 ditet e ardhshme do te jene shume vendimtare ne betejen ndaj koronavirusit ne Itali.

Ai ka thene se Kurba e infektimit po stabilizohet. Madje ai tha se edhe pse eshte ende heret per te folur ai mendon se masat e fundit po japin rezultate. Por duhet 7 deri 10 ditet ne vijim per te pare ndaj keto 10 dite jane vendimtare.

Speranza ne fillim te ketij muaji, bashke me qeverine e tij ka prezantuar nje sistem me 3 nivele te kufizimeve bazuar ne rrezikun nga koronavirusi ne nje rajon te verdhe, portokalli dhe te kuqe.

MEgjithate Roberto Speranza ka thene edhe se ai nuk pret qe vaksinimi masiv te ndodhi deri ne gjsmen e dyte te vitit qe vjen.

Load More In LAJME

Check Also

CNN zbulon se çfarë dinte Kina për koronavirusin, por nuk ia tregoi botës ndaj jemi ketu

Zbulohet se për herë të parë dokumentet për CNN online, të cilat tregojnë një reagim kaoti…