Komuniteti Teknik i Ekspertëve, deklaroi sot (datë: 02.12.2020) se do të mbeten në fuqi masat e deritanishme, por që mund të ndryshojnë në varësi të situatës epidemiologjike në vend ndaj duhet te jemi te kujdesshem.

Brataj theksoi se mbyllja e lokaleve e restoranteve në orët e vona të natës ka prodhuar efikasitet. dhe ulje te te infektuarve.

Ai tha se:“Sot ishin tre masa nga kufizimi i orarit dhe kontrolli i shkollave, duke parë që me uljen e temperaturave, durimi na është sosur disi më shumë. E kemi marrë si objekt të mbrohemi nga gjoba, jo nga virusi. Maska të mbron, ka treguar më së miri që ka ulur përhapjen e infeksionit. Kufizimi i maskave, duke ditur që lokalet e natës ishin një vatër shumë e madhe e transmetimit të virusit, në këto javë funksionoi. Nuk doli ai numër i madh të infektuarish siç pritej për t’u ashpërsuar më shumë masat. (Brataj i përgjigjet pyetjes për një karantinë gjatë fundjavave). Ne si ekspertë flasim lirshëm. Unë tregova kush janë masat e lehta, të mesme dhe të ashpra. Unë përmenda që një mbyllje disajavore do të mbyllte më shumë, por nuk thashë që do të merret kjo masë.

Load More In LAJME

Check Also

Mevlani i bën dhuratën e pazakontë Ledjanës: Mbaje mirë se kemi hasëm në studio, duan të na ndajnë

Mevlani zgjodhi një objekt që “largon syrin e keq” si dhuratë për Ledianën në takimin që p…